Tweet This
 

Gamlebyens kreative stue

I Voldportgaten finner du mange av Gamlebyens "institusjoner" som blant annet Mormors Café, Majorstuen, og Råde Bakeri. Siste tilskudd på denne stammen i Gamlebyens travleste gate  er "Papiret" , en kul pop up galleri-butikk vi anbefaler en visitt innom. 

 

Vi banker på døren til en butikk eller noe "galleri-lignende" lokale vi ikke helt skjønner hva er, men med et utrykk som gjør oss nysgjerrig til å undersøke. Vi blir invitert inn av Linda Skarpås (bildet ovenfor) og hun kan fortelle at hun og kollegaene med dyktige grafiske designere fra rekalmebyrået Bureau Geist gleder de besøkende med sin kreativitet og utstil. Nå i sommer kan du se og kjøpe Børge Lunds spesialtrykk fra tegneserestripen "LUNCH" - les mer nedenfor.

Trykksaker produsert på ærverdige og udødelige Heidelberg-presser, med vakre motiver dypt prega nedi..👉🏻 Papiret
— Magnus Stensvik Wilhelmsen

Det er ikke bare eksklusivt trykk fra Børge Lunds tegneserieunivers man kan finne utstilt for salg her, men også herlige trykksaker fra trykkeriet Presserommet. Magnus Stensvik Wilhelmsen (bildet ovenfor) sluttet som grafisk designer i et reklamebyrå for 3 år siden for å starte med en hans store lidenskaper - trykksaker produsert på den gamle metoden.

I Hydrogenfabrikken (et kollektiv av kunstnere og kreative aktører samlet i Hydrogenfabrikken ca. 1 km syd for Gamlebyen) er det gamle og ærverdige Heidelberg-maskiner står for trykkingen av ulike trykksaker som postkort, etterpress postere, ølbrikker, osv. Når man ser hva de gamle maskinene kan utføre med detaljrikdom av moderne grafikk, er det lett å forstå Magnus fascinasjon for fordums trykkerikunst. Det gir respekt for tidligere tiders håndverk og maskinkraft.

 

....og trykksakene av Børge Lunds LUNCH-motiver du nå finner i pop up-butikken "Papiret" er trykket på de gamle Heidelberg-pressene til Magnus Stensvik Wilhelmsen.

 

 

Kuriosa - Børge lund

Børge Lund står bak en av Norges mest bejublede og populære tegneserier. 

 

Børge Lund (født 29. august 1973 i Stokmarknes) er en norsk tegneserieskaper, som er mest kjent for stripetegneserien Lunch.

Børge Lund vokste opp i Sauda. Etter å ha tatt høyere teknisk utdannelse ved Delft University of Technology i Nederland, begynte han i 1999 å jobbe som industridesigner.

I 2007 sendte Lund inn noen tegnerseriestriper til Dagbladets seriekonkurranse.[1] Han vant ikke, men fortsatte å jobbe med den nye serien, som fikk navnet Lunch. Etter to perioder som gjesteserie i Dagbladet, begynte Teknisk Ukeblad å publisere serien fast høsten 2008. Året etter fikk Lunch innpass som biserie i Pondusbladet, og fast publisering i Dagbladet.[2]

I 2010 fikk Lund Pondus-prisen på 100.000 kroner for Lunch. I desember samme år inngikk han et samarbeid med Strand Comics. Sommeren 2011 utga Egmont Serieforlaget det første Lunch-albumet, «K-O-M-I-N-U-K-I-S-J-O-N», som på kort tid solgte ut opplaget. Sommeren 2013 fikk Lunch sitt eget blad, med utgivelse hver sjette uke. Det ble da den største nye tegneseriebladsatsing i Norge siden Pondus og Nemi i 2000 og 2002, med et lanseringsopplag på 60 000 på de første nummerne. I dag publiseres Lunch i 90 aviser og blader i Norge og utlandet [3], deriblant Dagbladet, Dagens Næringsliv, Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Sydöstran (Sverige), Ekstrabladet (Danmark), Iltalehti (Finland), Publimetro (Mexico), La nacion (Costa Rica), El diario expresso (Ecuador) og El informe de David (Panama).

Børge Lund bor med kone og tre barn i Stavanger, der han tegner serien Lunch på fulltid. Høsten 2014 utkom han med den første store, kronologiske Lunch-boka, kalt Sykt travelt, som gikk rett inn på bokhandlernes bestselgerlister.

Kilde: Wikipedia