Tweet This
Back to All Events

Åpning av sommerutstilling på Gamle Ormelet

21.jpg

INSPIRASJON

Sommerutstillingen 2018 tar utgangspunkt i tanken om at ingenting skapes i tomrom. Vi inspireres, påvirkes og beveges av omverden, tanker og hverandre. Erfaringer vi gjør og inn
trykkene vi får lagrer seg i oss og preger videre det vi ser og opplever.
Til sommerens utstilling har vi invitert seks kunstnere som utfra ulikt utgangspunkt har latt seg inspirere.

KARL ERIK HARR OG GISLE HARR.

Vi er veldig stolte av å gi rom for hovedutstillerne Karl Erik og Gisle Harr, far og sønn, som i denne anledningen stiller ut sammen.
Karl Erik Harr har helt siden 1960-tallet vært en av de fremste nyromantiske kunstnere i Norge.
Mange forbinder han med skildring av kraftfulle naturbilder, med de virkende kreftene i særlig den nordnorske naturen som motiv.
Havet er hans tittel på utstillingen han viser hos oss i sommer

Gisle Harr er som faren en allsidig kunstner.
Arbeidene hans er ofte figurative skulpturer, portretter og iscenesatte tablåer i modellformat, eller skulptur og maleri i kombinasjon. Tematisk arbeider han gjerne med fremstillinger av mennesker og hverdagsmotiver. Ofte har de selvbiografiske, populærkulturelle eller historiske referanser.
Gisle Harr stiller gjerne det lille mennesket i sentrum. De sårbare, forsiktige og usikre fremstilles med humor og varme og får oss til å undres over det alminnelige mennesket. Og de ualminnelige menneskene eller kjendisene, fremtrer gjerne med nye alminnelige sider.

EDYTA SOBIERAJ, TROND ANDERSEN, JOHAN MØRCH OG MARTIN KUHN
Kunstfaglige dialoger har gjennom tidene vært til inspirasjon mellom ulike kunstnere. Maleren Edyta Sobieraj har i dialog med fotografen Trond Andersen sendt hverandre bilder til inspirasjon og reaksjon. Denne dialogen har resultert i en utstilling som er under utvikling og som vi gir et anslag. For første gang beveger Edyta Sobieraj seg helt ut av atelierrommet og søker motiver også i menneskelige møter og i åpne landskap.

Det å reise er å se med nye øyne. Kunstnere har i all tid latt seg inspirere på reiser og tatt med landskap, lys, farger og opplevelser med seg i ”kofferten” hjem. Johan Mørch har igjen fått prosjektrommet i galleriet, nå med landskap fra Frankrike.
Martin Kuhn er også godt kjent gjennom utstillinger i Galleri Gamle Ormelet. Han lar seg inspirere av granitt. Det letteste blir fremstilt i det tyngste materialet. Papir, blir til bøker gjort i stein.

Velkommen til en lett og tung utstilling på Gamle Ormelet i sommer. Ta imot ”Inspirasjon.

Fagerheimveien 58, Tjøme.

Earlier Event: June 23
Vi sees Canicross Veierland
Later Event: June 23
Sommerutstilling med Mikael og Ari