Tweet This
hankosund-jpeg-alt-2-1O2A8806.jpg

 

 

 

 

 

GLEDER I HANKØSUNDET

MATGLEDER OG VM I SEILING FOR 8 METER

 

 

 

 

I dag starter VM for 8-meter på Hankø. Kong Harald V skal delta. I 10 dager vil du fra orkesterplass kunne følge konkurransen fra Hankøsundets fastland, holmer og øyer.

Fra bryggekanten til Hankøsund Restaurant kan mat og drikke nytes med panoramautsikt ut til regattaen

 

 

vestvendt herlighet i seilsportens mekka

 
 

 

Tenk deg et spisested med egen brygge og det beste av Norges sommerrestauranter. Pluss på med et lyst miljø med inspirasjoner fra Key west og palmesus + en dæsj lek og uhøytidlight, så får du Hankøsund Restaurant.  Du kan sitte inne eller ute. Se på majestiske seilbåter i seilerkongen Kong Olavs sommerparadis (i august er det VM for 8-metere her). Nyt en pustepause i et av hverdagens vinduer, og det er bare å sitte ned og beghage seg med mat og drikke.

 

Nå er det på tide igjen ☀️

Den 18+19 august har vi skalldyr BONANZA på Hankøsund Restaurant 👏🏻

595,- PR. Person

Ring oss for å bestille bord 95443124

Team Hankøsund

Hankosund-restaurant-web-1500.jpg

Hankosund-restaurant-DTT.jpg

 

 

seilfest i 10 dager

 

 

 

På østsiden av ytre Oslofjord i Fredrikstad kommune ligger øya Hankø. Bare navnet på øya er nok til å gi assosiasjoner til hvite seil, KNS-vimpler og regattaliv. Det er lang tradisjon med seiling her, allerede i 1882 ble Fredrikstad Seilforening stiftet og den første seilas på regattabanen ble arrangert.

Dette bildet er fra mellom 1920 - 1930. Bildet er hentet fra Nasjonalbibliotekets bildesamling Hankø, Fredrikstad, Østfold

Dette bildet er fra mellom 1920 - 1930. Bildet er hentet fra Nasjonalbibliotekets bildesamling Hankø, Fredrikstad, Østfold

Fortsatt møtes de etablerte skarpseilerne her på Hankø i sommersesongen, for seilaser og sosialt samvær. En av verdens beste regattabaner ligger rett utenfor Hankø og her arrangerer Kongelig Norsk Seilforening (KNS) med Fredrikstad Seilforening.

Årets mesterskap arrangeres i forbindelse med H.M. Kong Haralds 80-årsfeiring. Tilsvarende arrangement ble avholdt da H.M Kong Olav fylte 80 år i 1983. 

 
8-meter-vm-Hankø-DSC54.jpg

 

 

 

Kongen kommer

Kong Harald V (Verdensmester i seiling i 1987 og europamester i seiling i 2005) er en dyktig seiler, og skal selvsagt delta i konkurransen. Hankø var også hans far Kong Olav V (gull i seiling i Sommer-OL 1928) kjære pusterom og sommersted. Seiling var hans favorittsyssel når han oppholdt seg på "Hankøhytta Bloksberg".

Foto: © Markus Scholz

 

 

 

Hankosund-restaurant38389.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seilfest i hankøsundet 10 dager til ende

KNS har gleden av å arrangere VM i august 2017, og inviterer våre medlemmer til å bidra til denne seilfesten.

Arrangementet vil finne sted 10.-20-august på Hankø i samarbeid med Hankø Yacht Club. Viktige samarbeidspartnere er også Hankø Fjordhotell for overnatting og sosiale arrangementer og Hankø Marina for teknisk support.

På denne måten får vi tilgang til gode fasiliteter og supre regattabaner. Vi forventer stor internasjonal deltakelse og regner med overkant av 30 nydelige deltakende båter.

Mesterskapet arrangeresi forbindelse med H.M. Kong Haralds 80-årsfeiring. Tilsvarende arrangement ble avholdt da H.M Kong Olav fylte 80 år i 1983.  Vi arrangerte også VM i denne klassen i 2008 med suksess. Store 8-meterbåt-regattaer har lange og sterke tradisjoner i foreningen vår.

I forbindelse med det forestående mesterskapet har vi behov for hjelp til bemanning til flere varierte, sosialeog spennende oppgaver. Oppgavene inkluderer bemanning av følgebåt, følge ledsagere på deres sosiale arrangementer,  regatta- og banepersonell, parkering mm.  Si ifra om du har lyst til å bidra.  Du vil som frivillig under mesterskapet ta del i et meget sosialt, unikt og historisk mesterskap.

Vi håper også at mange vil komme og se på og vil ha ulike løsninger for å bidra til dette.

For mer informasjon og kontakt: 8mr2017@kns.no

Mer info finner du på nettside:

http://www.8metre-worlds2017.no/index.php

Følg også med på vår facebookside:

https://www.facebook.com/8metreWorlds2017

Kilde: deler av tekst er hentet fra følgende nettside: https://www.kongelignorskseilforening.no